Hogeschool INHOLLAND

Webbite heeft voor de Hogeschool INHolland een drietal basis applicaties gebouwd voor het nieuwe portaal van de school.

QuickLinks

Door middel van deze slimme applicatie kunnen gebruikers van het portaal de nieuwsvoorziening personaliseren naar de eigen behoefte. Nieuwsberichten worden door de communicatieafdeling getagged ingevoerd, bijvoorbeeld voorzien van relevante opleiding of dienst. Elke gebruiker geeft - wanneer deze inlogt - aan welke typen nieuws hij of zij wilt zien, bijvoorbeeld alleen het nieuws van een bepaalde opleiding of locatie. Dit wordt opgeslagen in het gebruikersprofiel. Wanneer de gebruiker nu naar de nieuwspagina gaat, krijgt deze alleen de berichten te zien die hij of zij geselecteerd heeft.

Klassenlijsten

Deze applicatie voorziet in de behoefte van docenten om klassenlijsten in te zien. Er wordt via de Business Data Catalog (BDC) een koppeling naar Peoplesoft gemaakt, wat de bron is voor de gegevens. Door middel van keuzelijsten kan een docent een keuze maken uit een opleiding of een dienst en krijgt vervolgens alle klassen bijbehorende klassen in een tweede keuzelijst te zien. Wanneer een bepaalde klas is geselecteerd, worden alle studenten van die klas in een mooi design op het scherm getoond. Nu is het voor de docent mogelijk alle studenten van die klas te emailen of de klassenlijst in een bepaald formaat te printen, bijvoorbeeld als attendance lijst.

Peoplefinder

Hogeschool INHOLLAND had ten aanzien van de search een aantal verbeterpunten, met name op het gebied van het zoeken en tonen van medewerkers of studenten. De Peoplefinder applicatie die Webbite gebouwd heeft, zorgt ervoor dat mensen gezocht kunnen worden in nieuwe scopes, zoals bijvoorbeeld alleen studenten, alleen medewerkers of alleen gebruikers binnen het management.

Webbite | Gladioolweg 9 | 1338 LK | Almere | 036-7503336 | 06-13533208 | erik@webbite.nl | KvK 39099692